Tortilla z ryżowo-mięsnym farszem

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj wołowinę i przyprawy: kmin, sól, pieprz i słodką paprykę.
  2. W garnku połącz ze sobą masło, mąkę, mleko, cheddar, chilli oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni umieść pierwszy placek tortilli. Następnie stwórz warstwę z żółtego sera i ponownie ułóż tortillę. Podgrzej placki z obu stron. Po chwili odłóż na bok.
  4. W misce wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, sok z cytryny oraz posiekaną pietruszkę.
  5. Tortille z serem nafaszeruj ryżem, mięsną mieszanką i serowym sosem. Zwiń je jak krokiety i podsmaż przez chwilę na rozgrzanej patelni.
  6. Smacznego!