To chyba najlepsza tortilla, jaką jadłam, a do tego bardzo prosta w wykonaniu. Pyszności!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na początek zajmiemy się przygotowaniem marynaty do kurczaka. W tym celu do miski wlej oliwę z oliwek i według twojego uznania i upodobań przypraw pieprzem, kminkiem, solą, rozmarynem i 1 łyżeczką czosnku.
  2. Do miski włóż pokrojoną pierś z kurczaka i dokładnie wymieszaj mięso z marynatą.
  3. Mięso pokryte marynatą przełóż do opiekacza i piecz przez 4 minuty. Jeżeli nie dysponujesz opiekaczem, użyj do tego patelni grillowej.
  4. Teraz przygotujemy sos czosnkowy. Do miseczki włóż majonez, czosnek, zioła prowansalskie i jogurt naturalny. Dobrze wymieszaj.
  5. Rozłóż placek do tortilli na stole i nasmaruj go cienką warstwą sosu czosnkowego.
  6. Następnie środek placka posyp posiekaną sałatą. Na sałacie połóż plastry pomidora, czerwoną cebulę i kukurydzę. Na samej górze umieść 3 kawałki przygotowanego wcześniej kurczaka.
  7. Zawiń tortillę w kopertę. W tym celu najpierw zagnij dół tortilli do środka, a następnie jej boki.
  8. Włóż tortillę do opiekacza i piecz przez kilka minut.
  9. Po kilku minutach przełóż na talerz. Możesz przekroić ją na pół.
  10. Smacznego!