Tortillowa kieszonka z wołowiną

Oto pomysł na smaczną i prostą przekąskę, która sprawdzi się również jako kolacja. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?

Tortillowa kieszonka z wołowiną2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tortillowa kieszonka z wołowiną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą wołowinę, czosnek, jalapeño, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    W misce połącz ze sobą wołowinę, czosnek, jalapeño, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj burgery i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.
    Z powstałej mieszanki uformuj burgery i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.
  3. Na patelni podgrzej tortillę. Ułóż na niej 2 rodzaje sera, mięso oraz posiekaną sałatę.
    Na patelni podgrzej tortillę. Ułóż na niej 2 rodzaje sera, mięso oraz posiekaną sałatę.
  4. Następnie dodaj kawałki pomidora, więcej sera i sos czosnkowy.
    Następnie dodaj kawałki pomidora, więcej sera i sos czosnkowy.
  5. Na wierzchu ułóż drugi placek tortilli i dociśnij. Po chwili odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez chwilę, aż ser zacznie się topić.
    Na wierzchu ułóż drugi placek tortilli i dociśnij. Po chwili odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez chwilę, aż ser zacznie się topić.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×