Tost z czekoladą, piankami i bitą śmietaną. Po prostu niebo w gębie, a do tego wygląda cudownie!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski wbij 3 jajka. Dodaj do nich mleko i czekoladę w proszku. Dobrze wymieszaj.
  2. Do miski włóż 2 kawałki pieczywa tostowego. Dokładnie namocz je w miksturze, aby były dokładnie nią pokryte.
  3. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią 2 łyżki masła. Kiedy się roztopi, włóż na patelnię pieczywo tostowe. Podsmaż z każdej strony przez około 1 minutę.
  4. Na jednym kawałku pieczywa ułóż kostki czekolady, a na drugim pianki.
  5. Następnie złóż kawałki w jedną całość.
  6. Kiedy czekolada się rozpuści, przełóż tosta z patelni na talerz. Polej go bitą śmietaną.
  7. I gotowe. Pyszności!