in ,

Tostowa cynamonka

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Naszym zdaniem cynamonek nigdy za wiele, dlatego tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszne danie, które sprawdzi się świetnie zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Tostowa cynamonka
Tostowa cynamonka
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sos
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
    Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
  2. Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
    Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
    Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
  4. Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
    Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
    W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!