Kategorie PrzekąskiSłodkości

Tostowa cynamonka

Naszym zdaniem cynamonek nigdy za wiele, dlatego tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszne danie, które sprawdzi się świetnie zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Tostowa cynamonka6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tostowa cynamonka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
    Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
  2. Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
    Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
    Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
  4. Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
    Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
    W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Tostowa cynamonka

Cynamonka to nasza specjalność, dlatego tym razem postanowiliśmy przygotować ją przy pomocy chleba tostowego 🍞😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/250047

Opublikowany przez Pyszności Czwartek, 7 marca 2019
250047