Wirtualna Polska

Tostowa cynamonka

Tostowa cynamonka

Naszym zdaniem cynamonek nigdy za wiele, dlatego tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszne danie, które sprawdzi się świetnie zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Tostowa cynamonka6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tostowa cynamonka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos
Lukier
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
    Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
    Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
    Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
    Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
    W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×