in ,

Tostowa cynamonka

Naszym zdaniem cynamonek nigdy za wiele, dlatego tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszne danie, które sprawdzi się świetnie zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Tostowa cynamonka
Tostowa cynamonka
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sos
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
    Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
  2. Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
    Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
    Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
  4. Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
    Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
    W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Tostowa cynamonka

Cynamonka to nasza specjalność, dlatego tym razem postanowiliśmy przygotować ją przy pomocy chleba tostowego 🍞😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/250047

Publiée par Pyszności sur Jeudi 7 mars 2019