Tostowa cynamonka

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sos
Lukier
Sposób przygotowania
  1. Odetnij skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj i połącz ze sobą, tworząc prostokąt.
  2. Na całej powierzchni rozprowadź masło i cukier muscovado, połączony z cynamonem. Ponownie rozwałkuj i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Stwórz gigantyczny rulon i umieść w formie do pieczenia.
  4. Czas przygotować sos, łącząc ze sobą: jajka, mleko, śmietankę, cukier biały i ekstrakt waniliowy.
  5. Powstałą mieszanką zalej tostową cynamonkę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, którym udekorujesz gotowy wypiek.
  7. Smacznego!