PrzepisŚniadanieTostowe muffiny śniadaniowe

Tostowe muffiny śniadaniowe

Tostowe muffiny śniadaniowe
Pyszności
02.10.2018 17:00, aktualizacja: 14.12.2019 12:43

Skończyły Ci się pomysły na pyszne śniadanie dla całej rodziny? Nasze tostowe muffiny sprawdzą się w tej roli doskonale!

Składniki:

Główne składniki

  1. 6 plastrów boczek
  2. 6 kromek chleb tostowy
  3. 6 szt jajka
  4. 2 łyżki szczypiorek posiekany
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1,5 szkl. szpinak świeży

Masło ziołowe

  1. 1 łyżka posiekana natka pietruszki
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 30 g masło
  5. 1 ząbek czosnek
  6. 1/3 szkl starty parmezan

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż boczek.

Obraz

2. Następnie przygotuj szpinak, podsmażając go na patelni z masłem i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Czas przygotować masło ziołowe. W tym celu połącz: masło, czosnek, parmezan, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Na chlebie rozprowadź masło ziołowe i umieść w formie do pieczenia.

Obraz

5. Dodaj podsmażony boczek, przygotowany szpinak i jajka. Następnie wstaw do piekarnika na ok. 10 minut, temp. 170 stopni Celsjusza. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także