in , , ,

Tosty czekoladowe z bananami

Dzisiejsza przekąska na pewno zagości w Waszych domach, a wszystko to za sprawą niesamowitego smaku i ciekawej formy 😊

Tosty czekoladowe z bananami
Tosty czekoladowe z bananami
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Od chleba tostowego odetnij skórki. Następnie z 4 kromek uformuj pionowy pas. Rozwałkuj go przy pomocy wałka.
    Od chleba tostowego odetnij skórki. Następnie z 4 kromek uformuj pionowy pas. Rozwałkuj go przy pomocy wałka.
  2. Na chlebie rozprowadź roztopioną czekoladę. Następnie ułóż plastry bananów i zwiń w rulon.
    Na chlebie rozprowadź roztopioną czekoladę. Następnie ułóż plastry bananów i zwiń w rulon.
  3. W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.
    W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.
  4. Następnie dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Roladki ułóż w formie do pieczenia. Potem zalej je przygotowaną wcześniej mieszanką i piecz przez 35 minut w rozgrzanym piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Roladki ułóż w formie do pieczenia. Potem zalej je przygotowaną wcześniej mieszanką i piecz przez 35 minut w rozgrzanym piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego 🙂
    Smacznego :)