Tosty czekoladowe z bananami

Dzisiejsza przekąska na pewno zagości w Waszych domach, a wszystko to za sprawą niesamowitego smaku i ciekawej formy ?
Składniki:
Porcje- 1 opakowanie chleb tostowy
- 1 tabliczka mleczna czekolada
- 4 szt. banany
- 3 szt. jajka
- 1 szkl. śmietanka 30%
- 1/4 szkl. mleko
- 2 łyżki cukier
- 1 łyżka cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
- Od chleba tostowego odetnij skórki. Następnie z 4 kromek uformuj pionowy pas. Rozwałkuj go przy pomocy wałka.
- Na chlebie rozprowadź roztopioną czekoladę. Następnie ułóż plastry bananów i zwiń w rulon.
- W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.
- Następnie dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
- Roladki ułóż w formie do pieczenia. Potem zalej je przygotowaną wcześniej mieszanką i piecz przez 35 minut w rozgrzanym piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego 🙂
Komentarze