Tosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie z genialnym nadzieniem to gotowa receptura na pyszny deser. Jeśli chcesz poznać szczegóły, przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz 😍
Zobacz także: Pieczone gruszki z dodatkami
Składniki:
Porcje szt.Chleb
- 1 szt. chleb tostowy
- 5 szt. jajka
- 3 łyżki mleko
- 1 szczypta cynamon
- 3 łyżki cukier brązowy
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Farsz
- 380 g serek śmietankowy
- 3 łyżki mleko
- 4 łyżki śmietanka 30%
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 2 łyżki cukier
- 130 g borówki
- 130 g maliny
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.
- Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.
- Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.
- Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.
- Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.
- Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉
Komentarze