PrzepisTosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie w formie babeczek
Pyszności
31.07.2020 12:00, aktualizacja: 02.08.2020 09:58

Tosty francuskie z genialnym nadzieniem to gotowa receptura na pyszny deser. Jeśli chcesz poznać szczegóły, przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz 😍

Składniki:

Chleb

  1. 1 szt. chleb tostowy
  2. 5 szt. jajka
  3. 3 łyżki mleko
  4. 1 szczypta cynamon
  5. 3 łyżki cukier brązowy
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Farsz

  1. 2 łyżki cukier
  2. 130 g borówki
  3. 130 g maliny
  4. 380 g serek śmietankowy
  5. 3 łyżki mleko
  6. 4 łyżki śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.

Obraz

3. Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.

Obraz

5. Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.

Obraz

6. Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także