Tosty francuskie w formie babeczek

Porcje
12szt.
Porcje
12szt.
Składniki
Chleb
Farsz
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.
  2. Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.
  3. Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.
  4. Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.
  5. Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.
  6. Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉
Tosty francuskie w formie babeczek
Tosty francuskie w formie babeczek z pysznym nadzieniem 😍

Deser na bazie tostów francuskich? Dlaczego nie 😉 Tym bardziej, że ukryliśmy w nich dwa rodzaje nadzienia ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/299337

Opublikowany przez Słodkości Środa, 29 lipca 2020