Tosty francuskie z jajkiem

Tosty, kto ich nie lubi? Świetnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Łatwo je przyrządzić, a co najważniejsze cała procedura nie wymaga zbyt wiele czasu. Jeśli lubisz takie przepisy, dzisiejsza propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Składniki:
Porcje- 1 bochenek chleb
- 12 szt. jajka
- 1/2 szkl. mleko
- 1/4 szkl. śmietanka 30%
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 1 szkl. mozzarella
- szczypiorek posiekany, do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Podziel bochenek chleba na mniejsze kawałki. We wnętrzu każdej kromki utwórz otwór.
- W misce połącz ze sobą jajka, mleko, śmietankę, mozzarellę oraz przyprawy.
- Każdą kromkę namocz w powstałej mieszance i smaż na patelni.
- W wyciętych otworach umieść po jednym jajku.
- Smaż pod przykryciem przez 3 minuty.
- Gotowe tosty podawaj ze szczypiorkiem.
Komentarze