Tosty na 4 sposoby

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Tosty na słono
Tosty na słodko
Sposób przygotowania
  1. W głębokim talerzu połącz ze sobą jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na chlebie tostowy ułóż plastry szynki i sera. Na wierzchu umieść drugą kromkę chleba. Obtocz w przygotowanej wcześniej mieszance i podsmaż na patelni.
  3. Aby przygotować tosty na słodko, połącz ze sobą jajka, mleko, cukier i ekstrakt waniliowy.
  4. Pierwszy tost przygotujesz przy pomocy czekolady i banana, które powinieneś umieścić w chlebie tostowym. Następnie obtocz w przygotowanej mieszance jajecznej i pokruszonych herbatnikach. Podsmaż na patelni.
  5. Drugi tost, to nic innego jak połączenie serka śmietankowego, truskawek, soku z cytryny i cukru pudru. Wystarczy, że umieścisz mieszankę serową w chlebie tostowym, obtoczysz w jajkach i podpieczesz na patelni.
  6. I na koniec tost z jabłkami. Aby go przygotować, na patelni połącz ze sobą jabłko, cukier brązowy, cynamon i wodę. Przygotowany miks przełóż do chleba tostowego, obtocz w jajecznej miksturze i podpiecz na patelni.
  7. Smacznego!