in ,

Tradycyjne hiszpańskie churros

Tradycyjne hiszpańskie churros to pyszny przysmak, któremu nie sposób odmówić. Dlatego też postanowiliśmy przygotować je w domu, wspominając smaki wakacyjnego wypadu w ubiegłym roku ❤️

Zobacz także: Dwukolorowy tort lodowy idealny na wakacyjne upały

Tradycyjne hiszpańskie churros
Tradycyjne hiszpańskie churros
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzej na suchej patelni mąkę, aby była jeszcze bardziej puszysta.
    Podgrzej na suchej patelni mąkę, aby była jeszcze bardziej puszysta.
  2. W garnku połącz ze sobą wodę i mąkę. Następnie dodaj cukier wanilinowy oraz oliwę. Dokładnie wymieszaj.
    W garnku połącz ze sobą wodę i mąkę. Następnie dodaj cukier wanilinowy oraz oliwę. Dokładnie wymieszaj.
  3. Mieszankę ugnieć przy pomocy rąk na desce posmarowanej oliwą z oliwek.
    Mieszankę ugnieć przy pomocy rąk na desce posmarowanej oliwą z oliwek.
  4. Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i wyciskaj bezpośrednio do rozgrzanego oleju (temp. 170 stopni Celsjusza). Odsącz na ręczniku papierowym.
    Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i wyciskaj bezpośrednio do rozgrzanego oleju (temp. 170 stopni Celsjusza). Odsącz na ręczniku papierowym.
  5. Obtocz ciepłe churrosy w mieszance cukru i cynamonu.
    Obtocz ciepłe churrosy w mieszance cukru i cynamonu.
  6. Smacznego!
    Smacznego!