PrzepisDeseryTrio chocolade

Trio chocolade

Trio chocolade
Pyszności
19.10.2017 17:00, aktualizacja: 19.10.2017 19:23

Dziś przychodzimy do was z przepisem autorstwa Aleksandry Janowskiej, która należy do grupy "Nasze Pyszności". Jej przepis na kolorową babkę bez pieczenia cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Tego nie można przegapić!

Składniki:

Warstwa z białej czekolady

  1. 100 ml woda zimna
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada biała

Warstwa z mlecznej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada mleczna

Warstwa z gorzkiej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 150 ml śmietana 30%
  4. 150 ml mleko
  5. 200 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj ze sobą wodę i żelatynę. Mieszankę odstaw na chwilę do napęcznienia.

Obraz

2. W rondelku połącz ze sobą mleko i czekoladę. Kiedy drugi składnik się rozpuści, dodaj śmietankę, a po chwili wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy. Chłodź przez 3 godziny.

Obraz

3. Przygotuj drugą warstwę z mlecznej czekolady, stosując się do instrukcji powyżej. Ponownie umieść deser w lodówce na 3 godziny.

Obraz

4. Po tym czasie przygotuj ostatnią warstwę z gorzkiej czekolady (zgodnie z instrukcją powyżej). Po raz ostatni włóż babkę do lodówki na 3 godziny.

Obraz

5. A oto jak prezentuje się efekt końcowy. Czyż nie wygląda genialnie?

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także