Kategorie Słodkości

Trio chocolade

Dziś przychodzimy do was z przepisem autorstwa Aleksandry Janowskiej, która należy do grupy „Nasze Pyszności”. Jej przepis na kolorową babkę bez pieczenia cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Tego nie można przegapić!

Trio chocolade8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Trio chocolade
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa z białej czekolady
Warstwa z mlecznej czekolady
Warstwa z gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj ze sobą wodę i żelatynę. Mieszankę odstaw na chwilę do napęcznienia.
    Wymieszaj ze sobą wodę i żelatynę. Mieszankę odstaw na chwilę do napęcznienia.
  2. W rondelku połącz ze sobą mleko i czekoladę. Kiedy drugi składnik się rozpuści, dodaj śmietankę, a po chwili wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy. Chłodź przez 3 godziny.
    W rondelku połącz ze sobą mleko i czekoladę. Kiedy drugi składnik się rozpuści, dodaj śmietankę, a po chwili wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy. Chłodź przez 3 godziny.
  3. Przygotuj drugą warstwę z mlecznej czekolady, stosując się do instrukcji powyżej. Ponownie umieść deser w lodówce na 3 godziny.
    Przygotuj drugą warstwę z mlecznej czekolady, stosując się do instrukcji powyżej. Ponownie umieść deser w lodówce na 3 godziny.
  4. Po tym czasie przygotuj ostatnią warstwę z gorzkiej czekolady (zgodnie z instrukcją powyżej). Po raz ostatni włóż babkę do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie przygotuj ostatnią warstwę z gorzkiej czekolady (zgodnie z instrukcją powyżej). Po raz ostatni włóż babkę do lodówki na 3 godziny.
  5. A oto jak prezentuje się efekt końcowy. Czyż nie wygląda genialnie?
    A oto jak prezentuje się efekt końcowy. Czyż nie wygląda genialnie?
Trio chocolade

Dziś prezentujemy przepis autorstwa Aleksandry Janowskiej, która w grupie "Nasze Pyszności" podzieliła się recepturą na genialny deser 😍 Tego nie możecie przegapić 😉

Publiée par Pyszności sur Jeudi 19 octobre 2017