PrzepisPrzekąskiTrójkąciki z tortilli z wołowiną, papryką, jalapeño i serem

Trójkąciki z tortilli z wołowiną, papryką, jalapeño i serem

Trójkąciki z tortilli z wołowiną, papryką, jalapeño i serem
Pyszności
04.04.2017 17:02, aktualizacja: 31.05.2017 15:30

Poniżej zobaczysz przepis na pyszne trójkąciki z tortilli z wołowiną, papryką, jalapeño i serem. Idealne na imprezę i nie tylko!

Składniki:

  1. 450 g stek wołowy
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 szt. papryczka jalapeño pokrojona
  4. 1 łyżka masło
  5. 2 szt. placki do tortilli
  6. 2 szklanki ser żółty starty
  7. sos
  8. sól
  9. pieprz
  10. 1 łyżeczka chilli w proszku
  11. 1 łyżeczka kminek
  12. olej
  13. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  14. 4 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  15. 3 szt. papryka pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania:

1. Nasmaruj stek wołowi oliwą z oliwek, a następnie z obydwóch stron dopraw go solą, pieprzem, chilli w proszku i kminkiem.

Obraz

2. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią doprawionego steka. Smaż na dużym ogniu, 3 minuty z każdej strony. Następnie zdejmij steka z patelni i pokrój go na kawałki.

Obraz

3. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj papryki i papryczkę jalapeño. Dopraw solą i pieprzem. Smaż tak długo, aż papryka będzie miękka.

Obraz

4. Na patelni roztop masło, a następnie włóż na nią placek do tortilli. Posyp go startym serem, następnie połóż kawałki steku i podsmażoną paprykę. Ponownie posyp serem i przykryj drugim plackiem tortilli.

Obraz

5. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż placek będzie miał złocisty kolor.

Obraz

6. Zdejmij tortillę z patelni i pokrój ją na trójkąciki. Podawaj z twoimi ulubionymi sosami.

Obraz
7. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także