Trójkolorowa chałka

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.

Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców

Trójkolorowa chałka1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Trójkolorowa chałka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Rozczyn
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go do wyrośnięcia na 15 minut. Następnie połącz go z mąką, jajkami, cukrem i roztopionym masłem. Dokładnie wymieszaj i podziel na 3 części.
    Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go do wyrośnięcia na 15 minut. Następnie połącz go z mąką, jajkami, cukrem i roztopionym masłem. Dokładnie wymieszaj i podziel na 3 części.
  2. Zmiksuj w blenderze świeże truskawki.
    Zmiksuj w blenderze świeże truskawki.
  3. Następnie przelej powstałą mieszankę do jednej miseczki wraz z 50 g mąki. Do drugiej miski dodaj kakao, a do trzeciej ekstrakt waniliowy. Wymieszaj dokładnie zawartość każdej miski i odstaw na godzinę.
    Następnie przelej powstałą mieszankę do jednej miseczki wraz z 50 g mąki. Do drugiej miski dodaj kakao, a do trzeciej ekstrakt waniliowy. Wymieszaj dokładnie zawartość każdej miski i odstaw na godzinę.
  4. Z powstałych mieszanek stwórz 3 poziome kawałki. Następnie spleć je w warkocz. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut, po czym wstaw do piekarnika 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałych mieszanek stwórz 3 poziome kawałki. Następnie spleć je w warkocz. Odstaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut, po czym wstaw do piekarnika 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×