Tropikalny i kolorowy burger z indykiem

Brakuje nam słonecznej pogody, dlatego przygotowaliśmy w naszej kuchni coś tropikalnego. Burger z indykiem w takim wydaniu to zupełnie coś nowego i pysznego jednocześnie ?



Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i jajkami
Składniki:
Porcje- 500 g mielony indyk
- 1/2 szkl. wiórki kokosowe
- 1/2 szt. limonka sok
- 1 łyżka słodka papryka
- 2 łyżki sos teriyaki
- 1/2 łyżeczi pieprz
Dodatki
- 4 szt. bułki do burgerów
- 1 szt. sałata zielona
- 1 szt. czerwona cebula
- 4 szt. ananas krążki


Sposób przygotowania:
- W misce połącz następujące składniki: mielonego indyka, wiórki kokosowe, paprykę słodką, pieprz, sok z limonki i sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki stwórz cztery burgery.
- Czas na sos do naszej kanapki. Obierz mango, podziel je na mniejsze kawałki i zblenduj z majonezem. I to wszystko!
- Na grillu przygotuj mięso i plastry ananasa.
- Teraz wystarczy połączyć wszystkie składniki i stworzyć wymarzoną kanapkę!
Komentarze