Pyszne truskawkowe shoty z rumem i galaretką, sprawdzą się na każdej imprezie lub spotkaniu!

Truskawki to bardzo zdrowe owoce. Wspomagają pracę naszego serca, przyśpieszają przemianę materii i zawierają wiele witamin i cennych składników odżywczych.

Zazwyczaj spożywamy je w ich podstawowej formie, w deserach lub w koktajlach. A co gdyby dodać do nich rum i galaretkę? Muszę przyznać, że to genialny pomysł, ponieważ w efekcie powstanie coś świetnego.

Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszne truskawkowe shoty z rumem i galaretką, sprawdzą się na każdej imprezie lub spotkaniu!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne truskawkowe shoty z rumem i galaretką, sprawdzą się na każdej imprezie lub spotkaniu!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do dzbanka z miarką wsyp galaretkę i zalej ją 200 ml gorącej wody. Mieszaj tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj rum, sok z cytryny i dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do dzbanka z miarką wsyp galaretkę i zalej ją 200 ml gorącej wody. Mieszaj tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj rum, sok z cytryny i dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Odetnij górę każdej truskawki. Pamiętaj aby trzymać truskawkę równolegle do deski, ponieważ cięcie będzie wtedy równe.
    Odetnij górę każdej truskawki. Pamiętaj aby trzymać truskawkę równolegle do deski, ponieważ cięcie będzie wtedy równe.
  3. Następnie odetnij dół każdej truskawki tak, aby truskawki mogły swobodnie stać. Pamiętaj, aby nie odciąć zbyt dużej części, ponieważ na dnie truskawki powstanie wtedy dziura.
    Następnie odetnij dół każdej truskawki tak, aby truskawki mogły swobodnie stać. Pamiętaj, aby nie odciąć zbyt dużej części, ponieważ na dnie truskawki powstanie wtedy dziura.
  4. Za pomocą łyżeczki, delikatnie wydrąż środek każdej truskawki. Pamiętaj, aby nie naruszyć dna!
    Za pomocą łyżeczki, delikatnie wydrąż środek każdej truskawki. Pamiętaj, aby nie naruszyć dna!
  5. Galaretkową mieszankę przelej do wydrążonych truskawek. Napełnij je tak bardzo, jak to tylko możliwe, ponieważ galaretka kurczy się w czasie zastygania. Włóż blaszkę z truskawkami do lodówki na 3 godziny.
    Galaretkową mieszankę przelej do wydrążonych truskawek. Napełnij je tak bardzo, jak to tylko możliwe, ponieważ galaretka kurczy się w czasie zastygania. Włóż blaszkę z truskawkami do lodówki na 3 godziny.
  6. Po 3 godzinach wyjmij truskawki z lodówki. Wsyp cukier do miski, a następnie namocz w nim truskawki, aby były nim z zewnątrz pokryte.
    Po 3 godzinach wyjmij truskawki z lodówki. Wsyp cukier do miski, a następnie namocz w nim truskawki, aby były nim z zewnątrz pokryte.
  7. I gotowe. Na zdrowie!
    I gotowe. Na zdrowie!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×