Pyszne truskawkowe shoty z rumem i galaretką, sprawdzą się na każdej imprezie lub spotkaniu!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do dzbanka z miarką wsyp galaretkę i zalej ją 200 ml gorącej wody. Mieszaj tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj rum, sok z cytryny i dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Odetnij górę każdej truskawki. Pamiętaj aby trzymać truskawkę równolegle do deski, ponieważ cięcie będzie wtedy równe.
  3. Następnie odetnij dół każdej truskawki tak, aby truskawki mogły swobodnie stać. Pamiętaj, aby nie odciąć zbyt dużej części, ponieważ na dnie truskawki powstanie wtedy dziura.
  4. Za pomocą łyżeczki, delikatnie wydrąż środek każdej truskawki. Pamiętaj, aby nie naruszyć dna!
  5. Galaretkową mieszankę przelej do wydrążonych truskawek. Napełnij je tak bardzo, jak to tylko możliwe, ponieważ galaretka kurczy się w czasie zastygania. Włóż blaszkę z truskawkami do lodówki na 3 godziny.
  6. Po 3 godzinach wyjmij truskawki z lodówki. Wsyp cukier do miski, a następnie namocz w nim truskawki, aby były nim z zewnątrz pokryte.
  7. I gotowe. Na zdrowie!