Truskawkowo-czekoladowy deser

I po raz kolejny propozycja dla prawdziwych fanów słodkości. Temu deserowi po prostu nie sposób się oprzeć 🙂 Same pyszności! 🙂

Truskawkowo-czekoladowy deser8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Truskawkowo-czekoladowy deser
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajka, orzechy włoskie, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Powstałe ciasto przełóż do formy i piecz w rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza piekarniku przez 35 minut.
    W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajka, orzechy włoskie, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Powstałe ciasto przełóż do formy i piecz w rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza piekarniku przez 35 minut.
  2. Kiedy ciasto już ostygnie, usuń z jego środka całą zawartość (jak na zdjęciu poniżej) i umieść tam dżem truskawkowy. Następnie ułóż truskawki.
    Kiedy ciasto już ostygnie, usuń z jego środka całą zawartość (jak na zdjęciu poniżej) i umieść tam dżem truskawkowy. Następnie ułóż truskawki.
  3. Ponownie użyj miksera. Tym razem ubij jednak śmietankę, a następnie dodawaj stopniowo cukier puder i serek mascarpone. Gotową masą przykryj truskawki i następnie posyp ją ciastem, które wcześniej usunęłaś.
    Ponownie użyj miksera. Tym razem ubij jednak śmietankę, a następnie dodawaj stopniowo cukier puder i serek mascarpone. Gotową masą przykryj truskawki i następnie posyp ją ciastem, które wcześniej usunęłaś.
  4. Chłodź deser przez godzinę. I to wszystko!
    Chłodź deser przez godzinę. I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×