Truskawkowy przekładaniec

Wraz z sobotą przychodzimy z pomysłem na szybki i pyszny deser, który możecie zaserwować swoim bliskim po niedzielnym obiedzie. Same pyszności!❤️

Truskawkowy przekładaniec12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Truskawkowy przekładaniec
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszopt
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania biszkoptu. W tym celu przy pomocy miksera połącz ze sobą jajka, cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni).
    Zacznij od przygotowania biszkoptu. W tym celu przy pomocy miksera połącz ze sobą jajka, cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni).
  2. Następnie przygotuj masę, łącząc ze sobą śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone.
    Następnie przygotuj masę, łącząc ze sobą śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone.
  3. Podziel ostudzony biszkopt na pół. Na pierwszej części rozprowadź masę, a następnie połówki truskawek.
    Podziel ostudzony biszkopt na pół. Na pierwszej części rozprowadź masę, a następnie połówki truskawek.
  4. Na górze ułóż drugą część biszkopta i powtórz kolejne warstwy jak wcześniej.
    Na górze ułóż drugą część biszkopta i powtórz kolejne warstwy jak wcześniej.
  5. Smacznego! ?
    Smacznego! ?

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×