PrzepisTrzy pomysły na pyszne pasty na kanapki

Trzy pomysły na pyszne pasty na kanapki

Trzy pomysły na pyszne pasty na kanapki
Pyszności
07.11.2019 17:00, aktualizacja: 08.11.2019 08:22

Pasty na kanapki sprawdzą się świetnie zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i forma kolacji. Jednak żeby szybko się nam nie przejadły, warto postawić na kilka sprawdzonych przepisów, które można używać naprzemiennie.

I tak się składa, że mamy dla Was pomysł na 3 smaczne pasty, których przygotowanie jest bardzo proste. Co łączy wszystkie propozycje? Jeden stały element, którym jest Majonez Kielecki.

A skoro o tym produkcie już mowa, przy okazji przygotowania pysznych past, możecie wziąć również udział w konkursie.

Obraz

Z okazji 60-lecia istnienia produktu, zorganizowano loterię, w której nagrodą główną jest aż 60 000 złotych! Co więcej, w zabawie można zgarnąć również thermomix oraz gotówkę (jednorazowo 100 zł).

Akcja potrwa do 15 grudnia br. Wszystkie potrzebne szczegóły znajdziecie tutaj.

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

  1. 1 szt. wędzona makrela
  2. 3-4 szt. kiszone ogórki małe
  3. 1 łyżeczka przecier pomidorowy
  4. 2 łyżki Majonez Kielecki
  5. 1 szt. ząbek czosnku
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Pasta jajeczna z boczkiem

  1. 1/3 łyżeczki pieprz
  2. 1/3 szkl. szczypiorek pokrojony
  3. 150 g wędzony boczek podsmażony
  4. 4 szt. jajka ugotowane
  5. 1 łyżka musztarda
  6. 2 łyżki Majonez Kielecki

Pasta z pieczonych warzyw

  1. 3 szt. marchewki upieczone
  2. 1 szt. korzeń pietruszki upieczony
  3. 1 szt. papryka czerwona upieczona
  4. 1 szt. cebula upieczona
  5. 3 szt. ząbki czosnku upieczone
  6. 4 łyżki olej roślinny
  7. 3 łyżki Majonez Kielecki
  8. 1 łyżeczka kmin rzymski
  9. 1/2 łyżeczki ostra papryka
  10. 1 łyżeczka słodka papryka
  11. 1 łyżeczka kurkuma
  12. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pastę z wędzonej makreli, wystarczy połączyć w blenderze: wędzoną makrelę, kiszone ogórki, przecier pomidorowy, Majonez Kielecki, ząbek czosnku i pieprz. Gotowe!

Obraz

2. Pastę jajeczną z boczkiem należy rozpocząć od podsmażenia na patelni boczku. Następnie w blenderze łączymy ugotowane na twardo jajka, musztardę, Majonez Kielecki i pieprz.

Obraz

3. Do mieszanki dodajemy podsmażony boczek i posiekany szczypiorek. I to wszystko!

Obraz

4. I na koniec pasta z pieczonych warzyw. Cały proces należy rozpocząć od upieczenia warzyw. W tym celu umieszczamy w formie: ząbki czosnku, marchewki, korzeń pietruszki, cebulę i kawałki papryki. Warzywa polewamy olejem rzepakowym i posypujemy ostrą papryką. Po czym wstawiamy do piekarnika na 40 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.

Obraz

5. Po wizycie w piekarniku, upieczone warzywa wkładamy do blendera. Do urządzenia dodajemy jeszcze kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, kurkumę, sól i Majonez Kielecki. Łączymy składniki i możemy brać się za przygotowanie śniadania.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także