PrzepisTrzy sosy z blendera ręcznego

Trzy sosy z blendera ręcznego

Trzy sosy z blendera ręcznego
Pyszności
24.01.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:47

Tym razem przychodzimy z propozycjami na pyszne dodatki. Trzy sosy z blendera ręcznego, bo o nich mowa, przydadzą się na wiele sposobów. Koniec z nudą w kuchni!

Przy przygotowaniu trzech sosów pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

Zielony sos

  1. 3/4 szkl. majonez
  2. 3/4 szkl. jogurt grecki
  3. 1/2 szkl. orzechy nerkowca
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 100 g szpinak

Biały sos

  1. 1 szkl. jogurt grecki
  2. 1/3 szkl. ocet jabłkowy
  3. 3/4 szkl. śmietanka 30%
  4. 1 pęczek koperek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sos marinara

  1. 1/2 szkl. świeża bazylia
  2. 1 łyżka sól
  3. 400 g pomidory z puszki
  4. 1 szt. ząbek czosnku
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy blendera połącz: jogurt grecki, śmietankę, ocet jabłkowy, koperek, szalotkę, sól i pierz.

Obraz

2. Gotowy sos możesz przechowywać w lodówce przez 7 dni.

Obraz

3. Czas na sos marinara. Aby go przygotować, zmiksuj: pomidory bez skórki, cebulę, czosnek, bazylię, miód, pieprz i sól.

Obraz

4. Ten rodzaj sosu świetnie sprawdzi się w połączeniu z kurczakiem i makaronami. Przechowuj go w lodówce, w szczelnym opakowaniu do tygodnia.

Obraz

5. I na koniec kombinacja ze szpinakiem. Zmiksuj ze sobą: majonez, jogurt grecki, orzechy nerkowca, parmezan, sól, pieprz, cytrynę oraz szpinak.

Obraz

6. I sos do sałatek jest już gotowy. Podobnie jak wcześniejsze kombinacje, przechowuj sos w lodówce (w szczelnym pojemniku) ok. 7 dni.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także