Wirtualna Polska

Trzy sosy z blendera ręcznego

Trzy sosy z blendera ręcznego

Tym razem przychodzimy z propozycjami na pyszne dodatki. Trzy sosy z blendera ręcznego, bo o nich mowa, przydadzą się na wiele sposobów. Koniec z nudą w kuchni!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Przy przygotowaniu trzech sosów pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Zobacz także: Indyk z pesto z piekarnika

Trzy sosy z blendera ręcznego3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Trzy sosy z blendera ręcznego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biały sos
Sos marinara
Zielony sos
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

Biały sos
  1. Przy pomocy blendera połącz: jogurt grecki, śmietankę, ocet jabłkowy, koperek, szalotkę, sól i pierz.
    Przy pomocy blendera połącz: jogurt grecki, śmietankę, ocet jabłkowy, koperek, szalotkę, sól i pierz.
  2. Gotowy sos możesz przechowywać w lodówce przez 7 dni.
    Gotowy sos możesz przechowywać w lodówce przez 7 dni.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sos marinara
  1. Czas na sos marinara. Aby go przygotować, zmiksuj: pomidory bez skórki, cebulę, czosnek, bazylię, miód, pieprz i sól.
    Czas na sos marinara. Aby go przygotować, zmiksuj: pomidory bez skórki, cebulę, czosnek, bazylię, miód, pieprz i sól.
  2. Ten rodzaj sosu świetnie sprawdzi się w połączeniu z kurczakiem i makaronami. Przechowuj go w lodówce, w szczelnym opakowaniu do tygodnia.
    Ten rodzaj sosu świetnie sprawdzi się w połączeniu z kurczakiem i makaronami. Przechowuj go w lodówce, w szczelnym opakowaniu do tygodnia.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Zielony sos
  1. I na koniec kombinacja ze szpinakiem. Zmiksuj ze sobą: majonez, jogurt grecki, orzechy nerkowca, parmezan, sól, pieprz, cytrynę oraz szpinak.
    I na koniec kombinacja ze szpinakiem. Zmiksuj ze sobą: majonez, jogurt grecki, orzechy nerkowca, parmezan, sól, pieprz, cytrynę oraz szpinak.
  2. I sos do sałatek jest już gotowy. Podobnie jak wcześniejsze kombinacje, przechowuj sos w lodówce (w szczelnym pojemniku) ok. 7 dni.
    I sos do sałatek jest już gotowy. Podobnie jak wcześniejsze kombinacje, przechowuj sos w lodówce (w szczelnym pojemniku) ok. 7 dni.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×