Trzy sosy z blendera ręcznego

Porcje
3
Porcje
3
Składniki
Biały sos
Sos marinara
Zielony sos
Sposób przygotowania
Biały sos
  1. Przy pomocy blendera połącz: jogurt grecki, śmietankę, ocet jabłkowy, koperek, szalotkę, sól i pierz.
  2. Gotowy sos możesz przechowywać w lodówce przez 7 dni.
Sos marinara
  1. Czas na sos marinara. Aby go przygotować, zmiksuj: pomidory bez skórki, cebulę, czosnek, bazylię, miód, pieprz i sól.
  2. Ten rodzaj sosu świetnie sprawdzi się w połączeniu z kurczakiem i makaronami. Przechowuj go w lodówce, w szczelnym opakowaniu do tygodnia.
Zielony sos
  1. I na koniec kombinacja ze szpinakiem. Zmiksuj ze sobą: majonez, jogurt grecki, orzechy nerkowca, parmezan, sól, pieprz, cytrynę oraz szpinak.
  2. I sos do sałatek jest już gotowy. Podobnie jak wcześniejsze kombinacje, przechowuj sos w lodówce (w szczelnym pojemniku) ok. 7 dni.
Trzy sosy z blendera ręcznego
3 sosy z blendera ręcznego

Sos to jeden z niezbędnych elementów w kuchni 😉 Dlatego mamy dla Was, aż 3 ciekawe propozycje, które z pewnością pokochacie równo mocno jak my 😍👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/285397

Posted by Pyszności on Friday, January 24, 2020