Kategorie Słodkości

Trzykolorowa babka

Nasza babka nabrała kolorów i to w 3 odcieniach. Każdy znajdzie coś dla siebie ?

Trzykolorowa babka12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Trzykolorowa babka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier, jajka, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier, jajka, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  2. Powstałą mieszankę podziel na 3 miski. Następnie dodaj do każdej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
    Powstałą mieszankę podziel na 3 miski. Następnie dodaj do każdej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  3. Do pierwszej miseczki dodaj mus malinowy, zaś do drugiej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszaj zawartość każdej miski.
    Do pierwszej miseczki dodaj mus malinowy, zaś do drugiej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszaj zawartość każdej miski.
  4. Układaj w formie na babkę kolejno trzy kolory, do chwili wypełnienia całej formy.
    Układaj w formie na babkę kolejno trzy kolory, do chwili wypełnienia całej formy.
  5. Wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
234355