PrzepisDeseryTrzykolorowa babka

Trzykolorowa babka

Trzykolorowa babka
Pyszności
01.02.2019 12:00, aktualizacja: 31.10.2019 16:45

Nasza babka nabrała kolorów i to w 3 odcieniach. Każdy znajdzie coś dla siebie ?

Składniki:

  1. 3,5 szkl. mąka
  2. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1,5 łyżeczki soda oczyszczona
  4. 200 g masło miękkie
  5. 1,5 szkl. cukier
  6. 4 szt. jajka duże
  7. 450 g śmietanka 30%
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  9. 200 g czekolada roztopiona
  10. 3/4 szkl. mus malinowy

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier, jajka, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Powstałą mieszankę podziel na 3 miski. Następnie dodaj do każdej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obraz

3. Do pierwszej miseczki dodaj mus malinowy, zaś do drugiej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszaj zawartość każdej miski.

Obraz

4. Układaj w formie na babkę kolejno trzy kolory, do chwili wypełnienia całej formy.

Obraz

5. Wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także