Twaróg bakaliowy

twarożek bakaliowy

Twaróg bakaliowy to idealny pomysł na smaczne śniadanie i kolację. Wystarczy połączyć go z chrupiącym pieczywem i prawdziwa uczta jest gotowa!

Nasz twaróg bakaliowy przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz także: Tatar z łososia wędzonego

Twaróg bakaliowy1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Twaróg bakaliowy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W robocie kuchennym połącz ze sobą: orzechy włoskie, suszoną żurawinę, nasiona słonecznika i pestki dyni. Powstałą mieszankę odłóż na bok.
    W robocie kuchennym połącz ze sobą: orzechy włoskie, suszoną żurawinę, nasiona słonecznika i pestki dyni. Powstałą mieszankę odłóż na bok.
  2. Ponownie użyj robota. Tym razem połącz w nim: twaróg, serek śmietankowy, suszony rozmaryn, oregano i tymianek, sól oraz pieprz.
    Ponownie użyj robota. Tym razem połącz w nim: twaróg, serek śmietankowy, suszony rozmaryn, oregano i tymianek, sól oraz pieprz.
  3. Przełóż serową mieszankę na papier do pieczenia i zwiń w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przełóż serową mieszankę na papier do pieczenia i zwiń w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Rozsyp mieszankę bakaliową na desce do krojenia. Obtocz dokładnie z każdej strony.
    Rozsyp mieszankę bakaliową na desce do krojenia. Obtocz dokładnie z każdej strony.
  5. Przed podaniem podziel na plastry. Smacznego!
    Przed podaniem podziel na plastry. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×