PrzepisPrzekąskiTwaróg bakaliowy

Twaróg bakaliowy

Twaróg bakaliowy
Pyszności
07.11.2020 17:00, aktualizacja: 12.11.2020 14:32

Twaróg bakaliowy to idealny pomysł na smaczne śniadanie i kolację. Wystarczy połączyć go z chrupiącym pieczywem i prawdziwa uczta jest gotowa!

Nasz twaróg bakaliowy przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 3/4 szkl. orzechy włoskie
  2. 1/2 szkl. suszona żurawina
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 3/4 szkl. nasiona słonecznika
  5. 3/4 szkl. pestki dyni
  6. 800 g twaróg tłusty
  7. 130 g serek śmietankowy
  8. 1 łyżeczka suszony rozmaryn
  9. 1 łyżeczka suszony tymianek
  10. 1 łyżeczka suszone oregano
  11. 1,5 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz ze sobą: orzechy włoskie, suszoną żurawinę, nasiona słonecznika i pestki dyni. Powstałą mieszankę odłóż na bok.

Obraz

2. Ponownie użyj robota. Tym razem połącz w nim: twaróg, serek śmietankowy, suszony rozmaryn, oregano i tymianek, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Przełóż serową mieszankę na papier do pieczenia i zwiń w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

4. Rozsyp mieszankę bakaliową na desce do krojenia. Obtocz dokładnie z każdej strony.

Obraz

5. Przed podaniem podziel na plastry. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także