Kategorie Dania

Udka na pomidorowym ryżu

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszny obiadek, który stanie się hitem w każdym domu. Tak właśnie było w naszym przypadku 🙂

Koniecznie dajcie nam znać co myślicie o dzisiejszej propozycji. Z niecierpliwością czekamy na Wasze komentarze 🙂

Udka na pomidorowym ryżu4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Udka na pomidorowym ryżu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos pomidorowy
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Umyte udka dopraw przy pomocy: słodkiej papryki, oregano, soli, pieprzu i czosnku w proszku.
    Umyte udka dopraw przy pomocy: słodkiej papryki, oregano, soli, pieprzu i czosnku w proszku.
  2. W garnku zagotuj ze sobą wodę, masło, sól, słodką i ostrą paprykę oraz koncentrat pomidorowy.
    W garnku zagotuj ze sobą wodę, masło, sól, słodką i ostrą paprykę oraz koncentrat pomidorowy.
  3. Do formy do pieczenia przesyp ryż. Następnie dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
    Do formy do pieczenia przesyp ryż. Następnie dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
  4. Na wierzchu ułóż doprawione udka i zalej je pomidorową mieszanką. Piecz całość przez 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Na wierzchu ułóż doprawione udka i zalej je pomidorową mieszanką. Piecz całość przez 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy zielonej bazylii.
    Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy zielonej bazylii.
Udka na pomidorowym ryżu

Wraz z czwartkiem przychodzimy z pomysłem na fantastyczny obiadek 🍽 W roli głównej tym razem wystąpią udka z kurczaka, które połączyliśmy z ryżem. Same pyszności ❤️

Publiée par Pyszności sur Jeudi 15 mars 2018