in ,

Udka pod ziemniakami

Pyszny i genialny obiad wprost z piekarnika. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Udka pod ziemniakami
Udka pod ziemniakami
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Podudzia z kurczaka połącz z roztopionym masłem, pieprzem cytrynowym, oregano oraz solą. Dokładnie wymieszaj.
    Podudzia z kurczaka połącz z roztopionym masłem, pieprzem cytrynowym, oregano oraz solą. Dokładnie wymieszaj.
  2. Następnie podsmaż kawałki kurczaka na patelni.
    Następnie podsmaż kawałki kurczaka na patelni.
  3. Ułóż mięso w formie do pieczenia. Po czym umieść na wierzchu podsmażone ziemniaki i szpinak.
    Ułóż mięso w formie do pieczenia. Po czym umieść na wierzchu podsmażone ziemniaki i szpinak.
  4. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: masło, czosnek, mąkę pszenną, bulion warzywny, mleko, parmezan, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: masło, czosnek, mąkę pszenną, bulion warzywny, mleko, parmezan, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Polej sosem ziemniaki. Następnie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Polej sosem ziemniaki. Następnie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!