Kategorie DaniaKolacje

Udka pod ziemniakami

Pyszny i genialny obiad wprost z piekarnika. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Udka pod ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Udka pod ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Podudzia z kurczaka połącz z roztopionym masłem, pieprzem cytrynowym, oregano oraz solą. Dokładnie wymieszaj.
    Podudzia z kurczaka połącz z roztopionym masłem, pieprzem cytrynowym, oregano oraz solą. Dokładnie wymieszaj.
  2. Następnie podsmaż kawałki kurczaka na patelni.
    Następnie podsmaż kawałki kurczaka na patelni.
  3. Ułóż mięso w formie do pieczenia. Po czym umieść na wierzchu podsmażone ziemniaki i szpinak.
    Ułóż mięso w formie do pieczenia. Po czym umieść na wierzchu podsmażone ziemniaki i szpinak.
  4. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: masło, czosnek, mąkę pszenną, bulion warzywny, mleko, parmezan, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: masło, czosnek, mąkę pszenną, bulion warzywny, mleko, parmezan, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Polej sosem ziemniaki. Następnie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Polej sosem ziemniaki. Następnie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Udka pod ziemniakami

Tym razem do formy wskoczył szpinak, kurczak i ziemniaki, tworząc pyszny obiad dla całej rodziny 👨‍👩‍👧‍👦 ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/247104

Publiée par Pyszności sur Vendredi 1 février 2019