in ,

Walentynkowa tarta z jabłkami

Deser walentynkowy w wydaniu fit? Pewnie, że to możliwe, a najlepiej świadczy o tym dzisiejsza tarta z przepysznym kremem i jabłkowymi różyczkami!

Walentynkowa tarta z jabłkami
Walentynkowa tarta z jabłkami
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Spód
Krem
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiel orzechy. Następnie dodaj roztopione masło, ksylitol, jajko oraz sól. Z powstałej mieszanki uformuj spód tarty i wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
    W blenderze zmiel orzechy. Następnie dodaj roztopione masło, ksylitol, jajko oraz sól. Z powstałej mieszanki uformuj spód tarty i wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
  2. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu połącz: jajka, syrop klonowy, mąkę kukurydzianą, ekstrakt waniliowy oraz podgrzane wcześniej mleko.
    W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu połącz: jajka, syrop klonowy, mąkę kukurydzianą, ekstrakt waniliowy oraz podgrzane wcześniej mleko.
  3. Zagotuj razem na palniku. Po czym przeciśnij przez sitko.
    Zagotuj razem na palniku. Po czym przeciśnij przez sitko.
  4. Na ostudzonym spodzie rozprowadź krem.
    Na ostudzonym spodzie rozprowadź krem.
  5. Następnie podziel jabłka na drobne plasterki. Ułoż na talerzu i wstaw na chwilę do mikrofalówki, żeby jabłka mogły zmięknąć. Dzięki temu bez problemu uformujesz z nich różyczki, które powinnaś umieścić na kramie.
    Następnie podziel jabłka na drobne plasterki. Ułoż na talerzu i wstaw na chwilę do  mikrofalówki, żeby jabłka mogły zmięknąć. Dzięki temu bez problemu uformujesz z nich różyczki, które powinnaś umieścić na kramie.
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Co myślisz?