Walentynkowe pankejki serduszka

Pankejki w kształcie serduszek to nasza tegoroczna propozycja walentynkowa, którą możesz podać swojej drugiej połówce prosto do łóżka. O takim romantycznym śniadaniu marzy każdy zakochany ❤️



W przygotowaniu walentynkowego śniadania pomógł blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Zobacz także: Corn dog – parówki w cieście kukurydzianym
Składniki:
Porcje szt. (jeden kolor)Pancakes różowe
- 200 ml mleko
- 2 szt. jajka
- 40 g masło roztopione
- 200 g mąka luksusowa
- 40 g cukier
- 1 łyżka proszek do pieczenia
- 250 g świeże maliny
Pancakes kakaowe
- 200 ml mleko
- 2 szt. jajka
- 40 g masło roztopione
- 180 g mąka luksusowa
- 20 g ciemne kakao
- 40 g cukier
- 1 łyżka proszek do pieczenia


Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania ciasta na różowe naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: świeże maliny, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia, mleko i mąkę. Odstaw na chwilę.
- W międzyczasie przygotuj kakaowe ciasto na naleśniki. Ponownie użyj blendera i połącz: jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia, kakao, mleko i mąkę.
- Smaż pankejki na rozgrzanej patelni. Przydatna okaże się tu forma w kształcie serduszka.
- Z gotowych naleśników stwórz małą wieżę. Na ostatnim naleśniku rozprowadź bitą śmietanę i świeże owoce. Możesz dodać również sos malinowy
- I walentynkowe śniadanie jest już gotowe!
Komentarze