Waniliowy i czekoladowy budyń domowej roboty

Pyszne budynie domowej roboty skradną Wasze serca od pierwszego kęsa!

Waniliowy i czekoladowy budyń domowej roboty - junior4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Waniliowy i czekoladowy budyń domowej roboty - junior
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Budyń waniliowy
Budyń czekoladowy

Sposób przygotowania:

Budyń waniliowy
  1. W garnku połącz ze sobą 400 ml mleka, masło i cukier.
    W garnku połącz ze sobą 400 ml mleka, masło i cukier.
  2. Następnie w mniejszej miseczce połącz resztę mleka, ziarenka wanilii, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz powoli z mieszanką w garnku.
    Następnie w mniejszej miseczce połącz resztę mleka, ziarenka wanilii, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz powoli z mieszanką w garnku.
  3. Smacznego!
    Smacznego!
Budyń czekoladowy
  1. Aby przygotować budyń czekoladowy, połącz 400 ml mleka, kakao oraz cukier.
    Aby przygotować budyń czekoladowy, połącz 400 ml mleka, kakao oraz cukier.
  2. W miseczce wymieszaj ze sobą 100 ml mleka, żółtka oraz mąkę ziemniaczaną. Po czym połącz na ogniu z wcześniej przygotowaną mieszanką.
    W miseczce wymieszaj ze sobą 100 ml mleka, żółtka oraz mąkę ziemniaczaną. Po czym połącz na ogniu z wcześniej przygotowaną mieszanką.
  3. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×