Wirtualna Polska

Warkocz z ciasta francuskiego z łososiem

warkocz z ciasta francuskiego z łososiem

Warkocz z ciasta francuskiego można podać na wiele ciekawych sposobów. Tym razem postawiliśmy na połączenie z łososiem i serkiem śmietankowym. I był to strzał w 10!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu serowej mieszanki pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Kultowe klopsiki z Ikea

Warkocz z ciasta francuskiego z łososiem1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Warkocz z ciasta francuskiego z łososiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W robocie kuchennym połącz ze sobą: serek śmietankowy, śmietankę, świeży koperek, sól, pieprz i skórkę z cytryny.
    W robocie kuchennym połącz ze sobą: serek śmietankowy, śmietankę, świeży koperek, sól, pieprz i skórkę z cytryny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Powstałą mieszankę rozprowadź na cieście francuskim.
    Powstałą mieszankę rozprowadź na cieście francuskim.
  3. Na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia.
    Na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zwiń ciasto francuskie w rulon i przetnij w poziomie, dzieląc ciasto na dwie części. Czas stworzyć warkocz z obu części (jak na zdjęciu poniżej).
    Zwiń ciasto francuskie w rulon i przetnij w poziomie, dzieląc ciasto na dwie części. Czas stworzyć warkocz z obu części (jak na zdjęciu poniżej).
  5. Teraz wystarczy, że połączysz obie końcówki, otrzymując kształt okręgu. Wstaw przekąskę do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Teraz wystarczy, że połączysz obie końcówki, otrzymując kształt okręgu. Wstaw przekąskę do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×