warstwowa bułka z kurczakiem w panierce
Kategorie KolacjeKurczakPrzepisy

Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce

Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować smaczny obiad w ciekawej odsłonie. Palce lizać!

Zobacz także: Pizza na zakręconym spodzie

Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Masło czosnkowe

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
    Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.
    Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.
  3. Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
    Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
  4. Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.
    Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.
  5. Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
304612