Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować smaczny obiad w ciekawej odsłonie. Palce lizać!
Zobacz także: Pizza na zakręconym spodzie
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 szt. filet z kurczaka
- 2 szt. bułka pełnoziarnista
- 3/4 szkl. mąka
- 2 szt. jajka
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 1/3 szkl. sos pomidorowy
- kilka plastrów żółty ser
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Masło czosnkowe
- 2-3 łyżki masło roztopione
- 2 ząbki czosnek
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
- Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.
- Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
- Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.
- Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce 😍Takiej bułki jeszcze u nas nie było 😉 Ma kilka pięter i składa się z samych rarytasów ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/304612
Posted by Pyszności on Friday, September 25, 2020