Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Podstawowe składniki
Masło czosnkowe
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.
  3. Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
  4. Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.
  5. Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce
Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce 😍

Takiej bułki jeszcze u nas nie było 😉 Ma kilka pięter i składa się z samych rarytasów ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/304612

Posted by Pyszności on Friday, September 25, 2020