Wirtualna Polska

Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu

warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu

Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu to nasz ostatni hit, którym zachwycają się wszyscy znajomi. Nie mogliśmy nie podzielić się nim również z naszymi kochanymi fanami.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Danie jest nie tylko pyszne w smaku, ale też zachwyca swoim wyglądem. Jego dużą zaletą jest również szybki sposób przygotowania. A jeśli dodatkowo wykorzystasz urządzenia, które przyśpieszą proces krojenia warzyw, to już w ogóle „bułka z masłem”. W naszej kuchni użyliśmy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz także: Zupa krem z marchewką i imbirem

Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj papryki, cebulę i marchewki w drobną kostkę.
    Posiekaj papryki, cebulę i marchewki w drobną kostkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przerzuć mieszankę do garnka. Następnie dodaj passatę pomidorową, liście bazylii, sól i pieprz.
    Przerzuć mieszankę do garnka. Następnie dodaj passatę pomidorową, liście bazylii, sól i pieprz.
  3. W robocie kuchennym (wykorzystaj odpowiednie tarcze) podziel na cienkie plastry ziemniaki, cukinię, bakłażan i pomidory.
    W robocie kuchennym (wykorzystaj odpowiednie tarcze) podziel na cienkie plastry ziemniaki, cukinię, bakłażan i pomidory.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Mieszankę z garnka rozprowadź na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż naprzemiennie plastry ziemniaków, cukinii, bakłażana, pomidorów i szynki.
    Mieszankę z garnka rozprowadź na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż naprzemiennie plastry ziemniaków, cukinii, bakłażana, pomidorów i szynki.
  5. Całość skropl oliwą z oliwek, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj liście tymianku. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Całość skropl oliwą z oliwek, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj liście tymianku. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×