Warzywne falafele z hummusem

Tym razem chcielibyśmy udowodnić Wam, że przekąski nie zawsze muszą być kaloryczne i mega ciężkie. Nasze warzywne falafele z hummusem są na to najlepszym dowodem! ❤️
Tego przepisu fit po prostu nie możecie przegapić ?
Składniki:
PorcjeFalafele
- 1 szt. cukinia posiekana w drobną kostkę
- 1 szt. marchewka pokrojona w plastry
- 1 szt. cebula posiekana w drobną kostkę
- 1 szt. brokuł podzielony na mniejsze części
- 1 opakowanie Hummus „Z gruntu dobre” z suszonymi pomidorami
- 1/2 szkl. otręby pszenne
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka sól
Dodatkowo
- 1 opakowanie Hummus „Z gruntu dobre” z suszonymi pomidorami jako dip
Sposób przygotowania:
- W blenderze połącz ze sobą cukinię, marchewkę, cebulę i brokuł.
- Następnie przesyp warzywną mieszankę do większej miski i dodaj do niej: hummus, jajka, otręby pszenne i sól.
- Z powstałej mieszanki uformuj falafele i umieść je na blaszce do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotową przekąskę możesz podawać z hummusem. Smacznego!
Komentarze