Warzywne falafele z hummusem

Tym razem chcielibyśmy udowodnić Wam, że przekąski nie zawsze muszą być kaloryczne i mega ciężkie. Nasze warzywne falafele z hummusem są na to najlepszym dowodem! ❤️

Tego przepisu fit po prostu nie możecie przegapić ?

humus jeden16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
humus jeden
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Falafele

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą cukinię, marchewkę, cebulę i brokuł.
    W blenderze połącz ze sobą cukinię, marchewkę, cebulę i brokuł.
  2. Następnie przesyp warzywną mieszankę do większej miski i dodaj do niej: hummus, jajka, otręby pszenne i sól.
    Następnie przesyp warzywną mieszankę do większej miski i dodaj do niej: hummus, jajka, otręby pszenne i sól.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj falafele i umieść je na blaszce do pieczenia.
    Z powstałej mieszanki uformuj falafele i umieść je na blaszce do pieczenia.
  4. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Gotową przekąskę możesz podawać z hummusem. Smacznego!
    Gotową przekąskę możesz podawać z hummusem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×