Kanapki z chlebka warzywnego bez glutenu

warzywne kanapki z piekarnika

Kanapki z piekarnika to nasza największa słabość ? A jeśli powiemy Ci, że w najnowszym przepisie nie użyliśmy grama chleba? Z pewnością zaczniesz się zastanawiać, jak to w ogóle jest możliwe? Otóż, jest. A wszystko to za sprawą warzyw, które w tym przypadku stały się bazą pysznych i kolorowych kanapek bez glutenu.

Nasze warzywa nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Kurczak pieczony w zoodlowanych ziemniakach

Warzywne kanapki z piekarnika3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Warzywne kanapki z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie warzywnych kanapek rozpocznij od zoodlowania ziemniaków i marchewek.
    Przygotowanie warzywnych kanapek rozpocznij od zoodlowania ziemniaków i marchewek.
  2. Następnie umieść warzywa w mikrofalówce na 4 minuty.
    Następnie umieść warzywa w mikrofalówce na 4 minuty.
  3. Po czym dodaj do miski: jajka, cebulę, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Po czym dodaj do miski: jajka, cebulę, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. Warzywną zapiekankę podziel na 6 części.
    Warzywną zapiekankę podziel na 6 części.
  5. Na połowie elementów rozsmaruj serek ziołowy i ułóż szynkę oraz ser. Przykryj drugą częścią zapiekanki.
    Na połowie elementów rozsmaruj serek ziołowy i ułóż szynkę oraz ser. Przykryj drugą częścią zapiekanki.
  6. I pyszne kanapki prosto z piekarnika są już gotowe!
    I pyszne kanapki prosto z piekarnika są już gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×