Warzywne krążki z orzechami

Ta przekąska z pewnością stanie się hitem w Waszych domach. Wystarczy raz ją skosztować, aby zakochać się w niej bez pamięci ?
Składniki:
PorcjeMarchewkowa mieszanka
- 5 szt. marchewka ugotowana na parze
- 20 g masło
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka gałka muszkatałowa
Selerowa mieszanka
- 1 szt. seler ugotowany na parze
- 20 g masło
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka gałka muszkatałowa
Pozostałe składniki
- 20 g parmezan
- 3 łyżki masło orzechowe
- 60 g orzechy posiekane
Sposób przygotowania:
- Na patelni na papierze do pieczenia utwórz kółka z parmezanu, aż zmienią konsystencję.
- Następnie na czystej patelni rozpuść masło orzechowe.
- W misce przygotuj marchewkową mieszankę, łącząc ze sobą: marchewkę, masło, sól, pieprz i gałkę muszkatałową.
- Czas na selerową mieszankę. Aby ją przygotować połącz ze sobą: selera, masło, sól, pieprz i gałkę muszkatałową.
- I w końcu czas na zbudowanie małej wieżyczki. W tym celu możesz wykorzystać foremkę i stworzyć w niej trzy warstwy: marchewka, orzechy posiekane i seler. Całość polej masłem orzechowym i dodaj parmezan.
- Gotowe!
Komentarze