Warzywne paluchy

Dzisiejsze pyszności to niesamowita przekąska, której nie może zabraknąć na żadnej imprezie. Genialne paluchy warzywne skradną serca nawet największym twardzielom 🙂 Po prostu nie ma innej opcji.
Składniki:
Porcje- 700 g ziemniaki ugotowane
- 700 g kalafior ugotowany
- 150 g mozzarella
- 5 szt. jajka
- 2 łyżki koperek
- 1 szczypta biały pieprz
- 1 szczypta czarny pieprz
- 1 szczypta sól
- 1 szkl. mąka
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- W dużej misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, kalafiora, mozzarellę oraz jajka.
- Jako kolejne składniki dodaj koperek, biały i czarny pieprz oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
- Z przygotowanej mieszanki uformuj paluchy i obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.
- Smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju.
- I to wszystko 🙂
Komentarze