Warzywne tosty z piekarnika

Warzywne tosty z piekarnika to idealny pomysł na smaczną i szybką kolację. O czym już za moment sama się przekonasz. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Chalupas z mięsem
Składniki:
Porcje- 1 szt. chleb tostowy
- 1/2 szkl. sos barbecue
- 1/4 szkl. sos słodko-kwaśny
- 1 szt. czerwona cebula
- 1 szt. czerwona papryka
- 1 szt. pomidor
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
- Potnij czerwoną cebulę, czerwoną paprykę i pomidora w drobną kostkę. Następnie połącz w jednej misce i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
- W małej misce połącz sos barbecue i sos słodko-kwaśny.
- Ułóż kawałki chleba w formie do pieczenia. Rozsmaruj mieszankę sosów, dodaj miks warzyw i posyp mozzarellą. Tak przygotowane tosty zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe tosty podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze