PrzepisFitWarzywne tosty

Warzywne tosty

Warzywne tosty
Pyszności
19.03.2019 12:00, aktualizacja: 22.03.2019 13:30

Tosty po naszemu to jest TO! Nie dość, że ładnie się prezentują, to jeszcze są w 100% fitowe ?

Składniki:

Tosty zielone

  1. 1 szt. brokuł mały
  2. 100 g mąka migdałowa
  3. 2-3 szt. jajka
  4. 1 łyżeczka kmin rzymski
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Tosty pomarańczowe

  1. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 5-6 szt. marchewka
  5. 100 g mąka migdałowa
  6. 2 szt. jajka

Tosty czerwone

  1. 1 szt. kalafior mały
  2. 1 szt. burak mały
  3. 100 g mąka migdałowa
  4. 2-3 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka kmin mielony
  6. 1 łyżeczka czosnek suszony
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.

Obraz

2. Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.

Obraz

3. I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.

Obraz

4. Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.

Obraz

5. Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

6. I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także