in , ,

Warzywne tosty

Tosty po naszemu to jest TO! Nie dość, że ładnie się prezentują, to jeszcze są w 100% fitowe 👍

Warzywne tosty
Warzywne tosty
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu
Tosty zielone
Tosty pomarańczowe
Tosty czerwone

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.
    Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.
  2. Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.
    Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.
  3. I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.
    I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.
  4. Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
    Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
  5. Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.
    Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.
  6. I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego 🙂
    I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego :)