Warzywne tosty

Tosty po naszemu to jest TO! Nie dość, że ładnie się prezentują, to jeszcze są w 100% fitowe ?
Składniki:
Porcje szt.Tosty zielone
- 1 szt. brokuł mały
- 100 g mąka migdałowa
- 2-3 szt. jajka
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka cebula granulowana
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Tosty pomarańczowe
- 5-6 szt. marchewka
- 100 g mąka migdałowa
- 2 szt. jajka
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Tosty czerwone
- 1 szt. kalafior mały
- 1 szt. burak mały
- 100 g mąka migdałowa
- 2-3 szt. jajka
- 1 łyżeczka kmin mielony
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.
- Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.
- I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.
- Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
- Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.
- I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego 🙂
Komentarze