Warzywne tosty

Porcje
12szt.
Porcje
12szt.
Składniki
Tosty zielone
Tosty pomarańczowe
Tosty czerwone
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.
  2. Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.
  3. I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.
  4. Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
  5. Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.
  6. I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego 🙂