PrzepisPrzekąskiWędzone kieszonki

Wędzone kieszonki

Wędzone kieszonki
Pyszności
27.03.2019 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 15:55

Takie kieszonki moglibyśmy jeść na okrągło, a Ty? ?

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 4 szt. szynka plastry
  3. 200 g ser wędzony
  4. 2 łyżeczki tymianek suszony
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

1. Owiń kawałki sera w szynkę.

Obraz

2. Następnie podziel ciasto francuskie na kilka pasów i ułóż na każdym szynkę i ser. Posyp tymiankiem i zwiń.

Obraz

3. Każdą kieszonkę ponacinaj i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Obraz

4. Posyp tymiankiem i czosnkiem. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także