wegańska tarta czekoladowa
Kategorie Blender ręcznyFitPrzepisySłodkości

Wegańska tarta czekoladowa

Tarta czekoladowa wcale nie musi być mega tucząca, o czym za chwilę sama się przekonasz. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować zdrową i smaczną wersję tego deseru!

W przygotowaniu tarty czekoladowej pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Zobacz także: Masło orzechowe domowej roboty

Wegańska tarta czekoladowa6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegańska tarta czekoladowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Krem

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz w blenderze: całe migdały, mąkę ryżową, ciemne kakao, syrop klonowy, olej kokosowy i sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz w blenderze: całe migdały, mąkę ryżową, ciemne kakao, syrop klonowy, olej kokosowy i sól.
  2. Powstałą mieszankę umieść w formie na tartę. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę umieść w formie na tartę. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj krem. Ponownie użyj blendera, łącząc ze sobą: tofu, masło orzechowe, syrop klonowy i gorzką czekoladę w płynnej postaci.
    W międzyczasie przygotuj krem. Ponownie użyj blendera, łącząc ze sobą: tofu, masło orzechowe, syrop klonowy i gorzką czekoladę w płynnej postaci.
  4. Przełóż krem na ostudzoną tartę i dokładnie rozprowadź.
    Przełóż krem na ostudzoną tartę i dokładnie rozprowadź.
  5. Udekoruj deser według upodobania. Smacznego!
    Udekoruj deser według upodobania. Smacznego!
Wegańska tarta czekoladowa stała się naszym ulubionym deserem ❤️ Z Tobą będzie podobnie 😉

Dzisiejsza tarta czekoladowa to sprawdzony przepis na pyszny i przede wszystkim zdrowy deser 😍🍫👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296624

Posted by Pyszności Fit on Friday, May 15, 2020
296624