×

Wegańska tarta czekoladowa

Tarta czekoladowa wcale nie musi być mega tucząca, o czym za chwilę sama się przekonasz. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować zdrową i smaczną wersję tego deseru!

W przygotowaniu tarty czekoladowej pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Zobacz także: Masło orzechowe domowej roboty

Wegańska tarta czekoladowa6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegańska tarta czekoladowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Krem

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz w blenderze: całe migdały, mąkę ryżową, ciemne kakao, syrop klonowy, olej kokosowy i sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz w blenderze: całe migdały, mąkę ryżową, ciemne kakao, syrop klonowy, olej kokosowy i sól.
  2. Powstałą mieszankę umieść w formie na tartę. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę umieść w formie na tartę. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj krem. Ponownie użyj blendera, łącząc ze sobą: tofu, masło orzechowe, syrop klonowy i gorzką czekoladę w płynnej postaci.
    W międzyczasie przygotuj krem. Ponownie użyj blendera, łącząc ze sobą: tofu, masło orzechowe, syrop klonowy i gorzką czekoladę w płynnej postaci.
  4. Przełóż krem na ostudzoną tartę i dokładnie rozprowadź.
    Przełóż krem na ostudzoną tartę i dokładnie rozprowadź.
  5. Udekoruj deser według upodobania. Smacznego!
    Udekoruj deser według upodobania. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

corstini cotto z pesto

Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips. Zobacz także: Roladki z kurczaka z duszonym porem

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać! Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby 

wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni. Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby  

tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu to chyba najbardziej znany deser na całym świecie. Nic więc dziwnego, że na przestrzeni lat powstało wiele wariacji na jego temat. My również postanowiliśmy zaszaleć i oto co nam wyszło 😍 W przygotowaniu deseru pomógł nam blender ręczny OnTheGo marki Philips. Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników

malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników to sprawdzony przepis na smaczny i prosty deser, któremu nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Spód naszego sernika przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego OnTheGo Philips. Zobacz także: Sernik ombre z borówkami na zimno

zamknij