PrzepisWegański chleb owsiany

Wegański chleb owsiany

Wegański chleb owsiany
Pyszności
01.08.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 17:57

Dziś pokażemy Ci jak przygotować wegański chleb owsiany w zaciszu własnego domu. My staliśmy się jego wielkimi miłośnikami i jesteśmy pewni, że z Tobą będzie podobnie 😉

Pracę nad przygotowaniem domowego chleba ułatwił nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szkl. orzechy włoskie
  2. 2 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
  3. 3 łyżki siemię lniane mieolone
  4. 320 ml woda
  5. 1 łyżeczka ocet jabłkowy
  6. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  7. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podpieczenia na patelni orzechów włoskich.

Obraz

2. Następnie przesyp je do robota kuchennego i dodaj: płatki owsiane, siemię lniane, sól oraz sodę oczyszczoną. Nie zapomnij również o wodzie i occie jabłkowym.

Obraz

3. Przełóż powstałą mieszankę do formy i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także