Wegański gulasz na bakłażanie

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pyszny wegański gulasz, który postanowiliśmy połączyć z bakłażanem. Ta kombinacja jest po prostu idealna, dlatego jesteśmy pewni, że pokochacie ją równie mocno jak my 🙂

1 PORCJA: 380 g

Kalorie: 398 kcal
Białka: 19 g
Węglowodany: 45 g
Tłuszcze: 15 g
Błonnik: 5 g

Wegański gulasz na bakłażanie4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegański gulasz na bakłażanie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel bakłażan na mniejsze części, a następnie dopraw do smaku każdy kawałek pieprzem.
    Podziel bakłażan na mniejsze części, a następnie dopraw do smaku każdy kawałek pieprzem.
  2. Podsmaż kawałki bakłażana na patelni grillowej.
    Podsmaż kawałki bakłażana na patelni grillowej.
  3. W misce połącz ze sobą cebulę, szczypiorek, czosnek, pomidory w kawałkach oraz bulion.
    W misce połącz ze sobą cebulę, szczypiorek, czosnek, pomidory w kawałkach oraz bulion.
  4. Po chwili dodaj czerwoną soczewicę.
    Po chwili dodaj czerwoną soczewicę.
  5. W następnej kolejności dodaj do garnka tymianek, sól i kmin rzymski.
    W następnej kolejności dodaj do garnka tymianek, sól i kmin rzymski.
  6. Powstały gulasz umieść na zgrillowanych kawałkach bakłażana. Smacznego 🙂
    Powstały gulasz umieść na zgrillowanych kawałkach bakłażana. Smacznego :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×