wegański piernik
Kategorie Ovi SmartPhilipsPrzepisySłodkości

Wegański piernik

Wegański piernik połączyliśmy ze śliwkowym powidłem. Genialnym uzupełnieniem jest tutaj polewa czekoladowa i płatki migdałów. Ślinka cieknie od samego patrzenia.

Nasze ciasto upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

Wegański piernik8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegański piernik
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zmiksowania w blenderze: banana, mleka, oleju roślinnego, suszonych daktyli i opcjonalnie czerwonego wina.
    Cały proces rozpocznij od zmiksowania w blenderze: banana, mleka, oleju roślinnego, suszonych daktyli i opcjonalnie czerwonego wina.
  2. W dużej misce połącz suche składniki, a mianowicie: gryczaną i pszenną mąkę, siemię lniane, ciemne kakao, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz ksylitol.
    W dużej misce połącz suche składniki, a mianowicie: gryczaną i pszenną mąkę, siemię lniane, ciemne kakao, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz ksylitol.
  3. Teraz połącz obie mieszanki, przełóż do formy i piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Teraz połącz obie mieszanki, przełóż do formy i piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  4. Ostudzone ciasto przetnij na pół.
    Ostudzone ciasto przetnij na pół.
  5. Na spodzie rozsmaruj powidło i przełóż drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozprowadź polewę czekoladową oraz podprażone migdały.
    Na spodzie rozsmaruj powidło i przełóż drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozprowadź polewę czekoladową oraz podprażone migdały.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
312507