Wegański sernik na zimno z mango

wegański sernik na zimno z mango

Wegański sernik na zimno z mango i malinami to genialna receptura, która skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Z własnego doświadczenia, w końcu jesteśmy największymi fanami tego przepisu 😉

Wszystkie warstwy sernika przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.

Zobacz także: Wegańska tarta czekoladowa

 

Sernik na zimno z mango6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sernik na zimno z mango
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa mango
Warstwa malinowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj: płatki owsiane, wiórki kokosowe, olej kokosowy i suszone daktyle. Przełóż mieszankę na dno formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj: płatki owsiane, wiórki kokosowe, olej kokosowy i suszone daktyle. Przełóż mieszankę na dno formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
  2. W międzyczasie przygotuj warstwę z mango, miksując ze sobą: orzechy nerkowca, mango, olej kokosowy i syrop klonowy.
    W międzyczasie przygotuj warstwę z mango, miksując ze sobą: orzechy nerkowca, mango, olej kokosowy i syrop klonowy.
  3. Przełóż powstały miks do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przełóż powstały miks do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Po tym czasie przygotuj malinową warstwę, łącząc: orzechy nerkowca, maliny, olej kokosowy i syrop klonowy.
    Po tym czasie przygotuj malinową warstwę, łącząc: orzechy nerkowca, maliny, olej kokosowy i syrop klonowy.
  5. Przenieś do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.
    Przenieś do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×