Wegański sernik na zimno z mango

Wegański sernik na zimno z mango i malinami to genialna receptura, która skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Z własnego doświadczenia, w końcu jesteśmy największymi fanami tego przepisu 😉
Wszystkie warstwy sernika przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.
Zobacz także: Wegańska tarta czekoladowa
Składniki:
PorcjeSpód
- 100 g płatki owsiane
- 80 g wiórki kokosowe
- 150 g suszone daktyle
- 2 łyżki olej kokosowy
Warstwa mango
- 250 g orzechy nerkowca namoczone
- 1 szt. mango
- 100 ml syrop klonowy
- 100 ml olej kokosowy
Warstwa malinowa
- 100 g orzechy nerkowca namoczone
- 300 g maliny
- 60 ml olej kokosowy
- 50 ml syrop klonowy
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj: płatki owsiane, wiórki kokosowe, olej kokosowy i suszone daktyle. Przełóż mieszankę na dno formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
- W międzyczasie przygotuj warstwę z mango, miksując ze sobą: orzechy nerkowca, mango, olej kokosowy i syrop klonowy.
- Przełóż powstały miks do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Po tym czasie przygotuj malinową warstwę, łącząc: orzechy nerkowca, maliny, olej kokosowy i syrop klonowy.
- Przenieś do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.
- Smacznego!
Komentarze